Karel Řepa - KRÁVY POD MOSTEM

Karel Řepa (*1979 České Budějovice)
Absolvoval Biskupské gymnázium J. N. Neumanna a následně obory Učitelství českého jazyka a výtvarné výchovy a Arteterapie na PF JU.
Působí jako pedagog na katedře výtvarné výchovy Pedagogické fakulty JU v Českých Budějovicích, na které vyučuje předměty výtvarné přípravy, dějiny výtvarné kultury a environmentální tvorbu.
Ve svých fotografiích a malbách spojuje motivy technických objektů, architektury a zvířat, utvářejících specifické kompoziční situace v krajině.

- vernisáž: 9.7.2020 od 18:30 hod

Výstava KRÁVY POD MOSTEM kombinuje dva obrazové soubory – fotografický a malířský. Oba prezentují záznamy krajin z dálkových výprav, zachycené bez dokumentárních ambicí.
Zobrazená místa nebo situace pocházejí z náhodných zastavení u cest a silnic, na periferiích měst v Rakousku, Slovinsku, Rumunsku, Ázerbajdžánu, Gruzii a dalších zemích „na trase“. Tyto náhodné destinace se mimoděk staly kulisami týdny trvajících příběhů, pozadím euforického objevování, fyzického vyčerpání a rezignovaného odevzdání se neznámé krajině.
Fotografický soubor prezentuje 14 záznamů z 39denní cesty na kole z Baku do Českých Budějovic a je námětově propojen vesměs banálními krajinnými kompozicemi, které rámují nahodilá setkání s auty, zvířaty a lidmi.
Obrazový soubor pak prezentuje výjevy z širšího okruhu pěších a cyklistických výprav. Původně fotografické záznamy se pokouší skrze malířské médium posunout k expresivnější výrazové rovině.
Obsahovým pojítkem obou souborů je pak motiv krávy. Setkání s tímto zvířetem se stalo tradičním koloritem všech výprav i vzpomínek na ně.

Fotogalerie

Kalendář akcí

duben
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 1 2 3 4 5

Najeďte myší nad kalendář a zobrazí se vám akce. Kliknutím na událost zobrazíte podrobnosti.